Engleski jezik

Zašto je važno naučiti engleski jezik?

Naučiti engleski jezik ima mnogo prednosti koje proizlaze iz globalne važnosti engleskog u današnjem svetu. Evo nekoliko razloga zašto je važno naučiti engleski:

Zašto je važno naučiti strani jezik I koji

Globalni jezik komunikacije: Engleski jezik se smatra globalnim jezikom komunikacije. Veći deo svetskog poslovnog, diplomatskog i akademskog komuniciranja odvija se na engleskom. Ako želite biti deo međunarodne zajednice, znanje engleskog vam omogućava da se efikasno komunicirate sa ljudima iz različitih kultura.

Poslovne prilike: Poznavanje engleskog jezika često se smatra ključem za bolje poslovne prilike. Mnoge multinacionalne kompanije koriste engleski kao službeni jezik, pa znanje jezika može povećati vaše šanse za zapošljavanje i napredovanje u karijeri.

Pristup informacijama: Veliki deo svetskih informacija dostupan je na engleskom jeziku. Naučiti engleski omogućava vam pristup bogatstvu resursa, uključujući knjige, članke, istraživanja i online materijale koji su često napisani na ovom jeziku.

Edukacija: Engleski je često jezik instrukcije u visokom obrazovanju. Ako planirate studirati u inostranstvu, mnogi univerziteti širom sveta zahtevaju poznavanje engleskog jezika. Čak i ako studirate u svom matičnom jeziku, poznavanje engleskog vam može pomoći u pristupu dodatnim resursima i međunarodnim istraživanjima.

Kulturna raznolikost: Engleski jezik je most između različitih kultura i naroda. Naučiti engleski omogućava vam komunikaciju s ljudima iz različitih delova sveta, razmenjivanje ideja i sticanje razumevanja za različite perspektive.

Putovanje: Engleski je često jezik turizma. Ako putujete u inostranstvo, znanje engleskog jezika može vam pomoći u komunikaciji sa lokalnim stanovništvom, pristupanju informacijama i uživanju u putovanju bez jezičkih barijera.

U suštini, u globalizovanom svetu, engleski jezik postaje ključna veština koja otvara mnoga vrata u ličnom i profesionalnom životu.

Šta vam nudi Evropski institut za obrazovanje u sklopu svojih besplatnih kurseva engleskog jezika

kurs stranih jezika za decu

Kurs engleskog predstavlja set od 4 nivoa znanja i predviđen je za sve nivoe poznavanja engleskog jezika prema Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike koji je usvojen u okviru Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Kurs se sastoji iz sledećih nivoa:

A1 (Beginner 1, Beginner 2/1, Beginner 2/2)

A2 (Elementar 1, Elementary 2, Elementary 3)

B1 (Pre-intermediate, Intermediate 1, Intermediate 2)

B2 (Upper-intermediate, Advanced 1, Advanced 2)

Prilikom polaganja završnih testova po nivoima, polaznik dobija sertifikat Evropskog instituta za obrazovanje za A1, A2, B1 ili B2 nivo znanja jezika.

Prilikom upisa, svaki polaznik rešava inicajlni test koji će pokazati nivo postojećeg znanja i odrediti od kog nivoa polaznik kreće na kurs.

Takođe, polaznik nije u obavezi da ide do kraja celokupnog kursa (B2 nivo) već se opredeljuje da uči do nivoa znanja koji mu je potreban.